Hvala Vam za Vaše interesovanje za našu kompaniju i naš veb-sajt. Iako se jako brinemo da proveravamo njihov sadržaj, ne možemo preuzeti nikakvu odgovornost za eksterne linkove koji idu do drugih veb-sajtova.

Zaštita svih ličnih informacija koje se sakupljaju, obrađuju i koriste za vreme Vaše posete našem veb-sajtu nam je veoma važna. Vaši podaci će biti zaštićeni u skladu sa zahtevima propisa. Molimo pogledajte ispod detaljne informacije o tome kako se podaci sakupljaju za vreme Vaše posete našem veb-sajtu i kako se ti podaci koriste.

1. Sakupljanje i obrada podataka
Svaki put kada pristupite našem veb-sajtu ili preuzmete dokument sa našeg veb-sajta, napravi se zapis. Ovi podaci se čuvaju isključivo u svrhu internog sistema i statistike.

Sledeće stavke se pojavljuju u zapisu:

  • Ime dokumenta kome se pristupa
  • Datum i vreme pristupa
  • Kolicina podataka koja se prenosi
  • Status uspešnog prenosa
  • Veb pretraživac i upitni domen
  • IP adrese upitnih kompjuterskih sistema

Detaljniji lični podaci se čuvaju samo ako ih dobrovoljno date – kada, na primer, popunjavate formular.

2. Korišćenje i prosleđivanje ličnih podataka
Koristićemo lične informacije koje nam obezbedite samo za odgovore na pitanja i u svrhu tehničke administracije.
Ako prilikom ispunjavanja kontakt formulara potvrdite da želite da Vas informišemo o novostima naših proizvoda, onda ćemo Vaše podatke koristiti isključivo za sopstvene reklamne svrhe za direktno reklamiranje, ukoliko u odgovoru na elektronsku poruku za potvrđivanje, koja se šalje nakon toga, izjavite svoj pristanak u okviru Izjave o pristanku. Uslužne firme, koje sa naše strane dobiju nalog za brigu i negu naših internet stranica, imaju naše ovlašćenje da koriste podatke isključivo za te namene; one posebno nisu ovlašćene da koriste te podatke za svoje potrebe. Ako se sa time ne slažete, onda u svakom trenutku možete da opozovete korišćenje. Bilo putem ignorisanja elektronske poruke za potvrđivanje, bilo putem izjave u pismenom obliku (npr. elektronskom poštom, pismom, tekstom). Podaci za kontakt za izjavljivanje opoziva pronaćićete u impresumu. Podrazumeva se da ćete u svakoj elektronskoj poruci sa novostima i informacijama o proizvodima pronaći i link za odjavu.

Vaši lični podaci neće biti otkriveni trećem licu.

3. Pravo na pristup informacijama
Nakon pisanog zahteva, biće nam drago da Vas informišemo o bilo kakvim informacijama koje se čuvaju, a koje su vezane za Vas.

Bilo koji lični podaci koji su sačuvani će biti izbrisani, ako povučete svoju dozvolu za njihovo čuvanje (putem e-maila na info@werner-mertz.com), ako informacija nije više potrebna za svrhu za koju se čuva ili ako informacija više ne može da se čuva iz zakonskih razloga.

Obaveštenje o sigurnosti:
Mi koristimo tehnička i organizaciona sredstva koja nam omogućavaju da čuvamo Vaše lične podatke na takav način da im treće lice ne može pristupiti. Međutim, kada komunicirate preko e-pošte, potpuna sigurnost ne može biti zagarantovana. Iz ovih razloga, preporučujemo korišćenje konvencijalnog poštanskog sistema pri komunikaciji koja sadrži poverljive informacije.

Deklaracija o Google Analitici:
Ovaj veb-sajt koristi Google Analitiku, veb analitički servis koji je razvila kompanija Google, Inc. (“Google”). Google Analitika koristi kolačiće. To su tekst fajlovi koji se nalaze na Vašem računaru i pomažu u analizi Vaše upotrebe veb-sajta. Informacije vezane za Vaše korišćenje ovog veb-sajta se obično prenose na Google server u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se čuvaju. Međutim, u slučaju aktiviranja IP anonimizacije na ovom veb-sajtu, Google će prvo skratiti vašu IP adresu u državama članicama Evropske Unije ili drugim državama koje su potpisale sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru. Samo se u posebnim slučajevima prenosi puna IP adresa na Google server u SAD-u i tamo se skraćuje. IP anonimizacija je aktivna na ovom veb-sajtu. Google će koristiti ove informacije za analizu Vašeg korišćenja veb-sajta, radi sastavljanja izveštaja o aktivnostima veb-sajta i pružiće operatoru veb-sajta dalje usluge vezane za veb-sajt i korišćenje interneta.
IP adresa, koja je u okviru Google Analitike preneta sa Vašeg pretraživača, neće biti povezana sa drugim podacima Google-a. Možete odbiti korišćenje kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja na Vašem pretraživaču; međutim, imajte na umu da u ovom slučaju možda nećete moći da u potpunosti koristite sve funkcije ovog veb-sajta. Možete onemogućiti sakupljanje podataka u Google-u pomoću kolačića o Vašem korišćenju veb-sajta (uklj. Vašu IP adresu), tako što ćete preuzeti i instalirati dodatnu komponentu pretraživača koja se nalazi na ovom linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sr